23948sdkhjf

Basf expanderar i Ludwigshafen

Basf meddelar att företaget har för avsikt att bygga en produktionsanläggning för TDI (toluendiisocyanat) i Ludwigshafen, med en årlig kapacitet på 300,000 ton per år. Företaget kommer även att bygga ut de sidoliggande anläggningar som är viktiga för produktionen.
Till de så kallat sidoliggande anläggningarna för en expansion av befintliga salpetersyra-, klor- och syntesgasanläggningar, tillkommer gör dessutom en ny återvinningsanläggning för väteklorid. Enligt Basf finns också planer att expandera komplexet för tillverkning av aromater för toluenförsörjningen.

Den totala investeringen, inklusive den infrastruktur som behövs i Ludwigshafen uppges vara cirka en miljard euro. Vidare uppskattar företaget att investeringen ska generera cirka 200 nya arbetstillfällen.

Produktionsstarten är planerad till slutet av 2014. Parallellt med expansionen i Ludwigshafen planerar kemijätten att avveckla sin produktionsanläggning av TDI i tyska Schwarzheide, vilken har en årlig kapacitet på 80,000 ton per år.
/MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078