23948sdkhjf

3D-skrivare med två material

Objets senaste friformsmaskin Objet260Connex är en kompakt 3D-skrivare som kan skriva ut prototyper i olika materialtyper. Förfarandet bygger på en patenterad bläckstråleteknologi som Objet är helt ensamma om.
Maskinen kan köra ut två material samtidigt och dessa kan blandas i olika kombinationer för att skapa upp till 14 materialegenskaper på olika ställen i detaljen vid en och samma körning. Användaren kan välja bland 51 olika s.k. digitala basmaterial för att skapa de egenskaper som eftersträvas – från hårt till mjukt gummilikt material och i olika färger eller helt transparent.
Allt eftersom det handlar om en kommunikationsmodell eller en funktionell detalj. Företaget har nyligen lanserat ett nytt högpresterande ABS-liknande material, som uppvisar goda mekaniska egenskaper och hög temperaturtålighet.
Varje skikt som läggs på i denna additiva process är 16 mikron tjockt, vilket ger en yta med god upplösning. Byggvolymen är 260 x 260 x 200 millimeter. Maskinen är extremt kompakt och är avsedd att passa in i kontorsmiljö för snabba utskrifter under koncept- och konstruktionsarbetet.
Skrivaren öppnar nya möjligheter inom en rad olika områden. Exempelvis kan ett mobiltelefonskal tillverkas i ett enda steg, med styvt skal och mjuka tangenter. Likaså är den intressant för olika typer av medicintekniska produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.058