23948sdkhjf

Autoform fick kvalitetsutmärkelse av Ford

Underleverantören Autoform AB i Malung fick fint besök från biltillverkaren Ford i veckan. Företaget har certifierats som en av Fords Q1-leverantörer, quality first. Stolta och hedrade tog Autoforms kvalitetschef Erika Hansson och vd Sven Isaksson emot utmärkelsen, rapporterar Dalarnas tidning.
Autoform AB med huvudkontor i Malung har en årsomsättning på nära 100 miljoner kronor. Företaget har 55 anställda. Största produkten är formgjutna bagagerumsmattor, vilka de levererar åt 17 olika bilmärken och deras olika modeller.

Årligt producerar företaget cirka en halv miljon mattor, originaldelar till de olika bilmärkena. Enbart till Ford tillverkar företaget
54 000 bagagerumsmattor, i 33 olika modeller. Företaget tillhör för övrigt en av Autoforms tre till fyra största kunder.

–Certifieringen ställer stora krav på oss, både när det gäller produkternas kvalitet och vår leveransprecision. Så det är en fjäder i hatten, som öppnar vägen till fler affärer med Ford och även gentemot våra andra kunder, säger Autoforms vd Sven Isaksson till tidningen.

Företaget ingår i Calix Group tillsammans med Calix AB och PeBe AB
/MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078