23948sdkhjf

Funktionell och temperatursäker lunchbox

I fjol våras lanserade svenska Frozzypack AB en matlåda med samma namn. Den färgstarka matboxen skiljer sig från andra mer konventionella matförvaringsboxar på ett plan. Den har integrerad giftfri och kylbevarande gel i locket. En fiffig konstruktion som gör att maten håller sig fräsch och kylskåpskall i minst sex timmar, då locket legat i frysen i tio timmar.
Lådan finns att tillgå i färgerna vitt, turkos, cerise, orange samt grönt. De tillverkas hos Bonaj AB i Eskilstuna. Materialet är polypropen, vilket innebär att den såväl går att diska i diskmaskin som att värma i mikrovågsugn. Inte det gelfyllda locket dock. Storleken är 120 x 13 x 8 centimeter och rymmer en lagom mängd mat för en person.

Innovatören bakom den färgstarka matlådan heter Carolina Sundberg, vd och grundare till företaget Frozzypack AB. Carolina Sundberg säger till Plastforum att har intresset för den nya matlådan varit stort. Idag säljs matlådan i ett 250-tal butiker i Sverige. Produkten finns även att köpa i Norge, Danmark,Island och i England samt i en rad butiker på internet.


För dottern som studerar på universitet, och medtager egen mat varje dag, blev matlådan en välkommen julklapp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078