23948sdkhjf

Silikon med titan ger nya möjligheter

Tribotec lanserar en helt ny generation silikonprodukter för limning, tätning och elektronikskydd. Nyheten ligger i härdningsmekanismen, där titan nu ersätter tenn som katalysator. Serien är utvecklad i Japan av Momentive Performance Materials.
– Vi har tidigare haft många produkter med olika egenskap, men när kunderna frågat efter en viss kombination av nyckelegenskaper i en och samma produkt har vi inte alltid kunnat ge dem detta, konstaterar Tuomas Ollilainen som är produktchef på Tribotec.
Att använda titan ger helt nya möjligheter när det gäller att kombinera olika tekniska fördelar. Till exempel kan man nu erbjuda ett transparent snabbhärdande flexibelt lim som samtidigt fungerar ihop med polykarbonat utan risk för krackelering. Det har inte funnits tidigare, förklarar Tuomas Ollilainen.
Den nya serien SnapSil TN består av enkomponents fukthärdande miljöanpassade silikoner. I nuläget lanseras fyra olika varianter – två pastor, en trögflytande och en lättflytande.
Tekniska fördelar i en och samma produkt är exempelvis mycket snabbt härdningsförlopp i rumstemperatur och vid normal luftfuktighet. Produkten kan användas på elektronik utan risk för korrosion. Låg utgasning ger minimerad risk för ”silikonsmitta” och produkterna gulnar inte av UV-ljus eller värme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093