23948sdkhjf

Låt studenterna hjälpa till!

Studentkraft är en underskattad resurs för industrin. Nu finns möjlighet att förse blivande civilingenjörer vid Lunds Tekniska Högskola med uppdrag för att de ska få träna på att konstruera i plast.
I januari är det andra gången som kursen om plast och plastkonstruktion ges och över fyrtio elever har anmält sitt intresse, vilket är en fördubbling jämfört med i våras. Eleverna är sistaårselever på maskinteknik och teknisk design.
I utbildningen ingår ett konstruktionsuppdrag som betygsätts. Uppgiften innebär att eleverna från en given kravspecifikation/produktbeskrivning ska välja material och tillverkningsmetod, skapa en konstruktionsritning med korrekt placerade ingöt och genomtänkt hållfasthetsresonemang, lista fördelar/begränsningar hos produktutformningen och belysa de ekonomiska aspekterna.
Nu har industrin alltså en chans att dra nytta av eleverna nyvunna kompetens. Det behöver inte vara skarpa projekt, utan kan även vara en tankegång som hamnat i skrivbordslådan för framtida åtgärd. Möjlighet finns också att projektet kan vidareutvecklas som examensarbete.
Har du något uppslag så kontakta omgående Ulf Bruder på Bruder Consulting AB (ulf.bruder@brucon.se). Projektet startar i februari och slutredovisas den första mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125