23948sdkhjf

Personalneddragning hos Nilsson

En avvaktande marknad och fabrikens överkapacitet har lett till att Laholmsbaserade företaget Nilsson Special Vehicles (NSV) har sagt upp fyra anställda. Vilka konsekvenser det får för företagets underleverantörer är för tidigt att säga något om.


NSV tillverkar ambulanser, limousiner och begravningsbilar med stort kompositinnehåll. Företaget tvingats dessvärre dra ner på sin personalstyrka till följd av en avvaktande marknad i kombination med en överkapacitet i fabriken.

–Detta är jobbigt för alla men såklart tyngst för dem som drabbas, säger företagets vd Per Dahlström till Hallandsposten.

Per Dahlström säger vidare till lokaltidningen att uppsägningstiderna olika långa, beroende på hur länge de drabbade varit anställda.

Faiber Plast i Skene är en tung underleverantör till NSV. De tillverkar bakluckan till Nilssons begravningsbil av glasfiberarmerad polyester. Dessutom tillverkar och monterar de ambulansernas olika delar (golv, tak, sidor, dörrar och baklucka samt två förstärkta balkar) så att Nilssons för en hel kaross som de kan lyfta på chassit.

Plastforum har pratat med Susanne Svedberg, vd och marknadschef för Faiber Plast och frågat på vad sätt Nilssons neddragningar kommer att påverka dem.

-Vi kommer att dra ner på produktionstakten men vet i nuläget inte exakt hur det hela kommer att påverka oss, säger Susanne Svedberg.
/MF

Ambulanserna från Nilsson Special Vehicle har en epoxi- och kolfiberarmerad kaross och rutor av polykarbonat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081