23948sdkhjf

De samarbetar inom medicinteknik

Under hösten har DX Plastics AB, Specialplast AB och Hammarplast Medical/Inmedic varit på nätverksturné i Sverige. Syftet har varit att visa att de som grupp kan erbjuda kunden en helhetslösning och således bli den breda samarbetspartner som allt fler av de stora medicinteknikföretagen eftersöker idag.
Officiellt började de tre företagen marknadsföra nätverkssamarbetet strax efter semestern i år, men ett visst samarbete företagen emellan har förekommit sedan länge, säger Stefan Holmström, delägare av DX Plastics AB. Hittills har det nya officiella trippelsamarbetet inte genererat något faktisk order, men antalet förfrågningar uppges vara många.

-Våra kunder eftersöker samarbete med företag som har en bred kunskap. De vill att projekten ska en löpa snabbt och ser en stor fördel i att endast ha en eller ett fåtal personer som plattform att vända sig till, säger Mikael Dahlén, vd för Hammarplast Medical AB.

Genom sitt samarbete vill den lilla gruppen av företag förenkla utvecklingsarbetet för kund, och som grupp erbjuda samma kunskaps- och teknikplattform som en större sammansatt koncern kan förmå.

-Det är viktigt med korta beslutsvägar. Den verkligheten lever vi i varje dag. Dessutom är det inte mer än 10 minuters bilväg mellan de olika bolagen vilket gör att snabba möten lätt kan komma till stånd, säger Joachim Torngren, försäljningschef på Hammarplast Medical AB.

Under hösten har företagen arrangerat tre seminarier, (Uppsala, Göteborg och Lund). Ett femtiotal deltagare från totalt tjugo företag har varit på plats och besökt seminarierna.

-Samtliga nätverksföretag har fått någon krok som de inte hade tidigare så visst är vi nöjda med uppslutningen och deltagandet, säger Helen Evertsson, marknadskoordinator inom Hammarplast Medical.

Tillsammans har företagsgruppen möjlighet att erbjuda formsprutning, extrudering, formblåsning, foliesvetning, montering och packning i renrum klass 7 och 8. Tillika kan de ombesörja sterilisering.
Malin Folkesson

Nätverkarna.jpg: Från vänster; Stefan Holmström( DX Plastic AB), Per-Erik Levinsson (Specialplast AB), Tore Solvang (Specialplast AB) och Mikael Dahlén (Hammarplast Medical/Inmedic). Foto: Malin Folkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.488