23948sdkhjf

NC-Plast i konkurs

Västerviksföretaget NC Plast AB har försatts i konkurs. Orsaken till det inträffade beror till stor del på att båttillverkaren Storebro har fått betydligt färre order än tidigare. Företaget var till största delen underleverantör åt båttillverkaren, vilket blev dess fall.
Det är inte första gången som bolaget går i konkurs. För tre år, då bolaget hette NC Plastteknik AB, hände samma sak. Orsaken då, precis som nu, berodde på att båttillverkaren Storebro fick betydligt färre order. Det säger konkursförvaltaren, advokat Peter Stavin till lokaltidningen Västervikstidning.

Konkursförvaltaren Peter Stavin tror inte på att någon annan skulle vilja överta verksamheten. Allt kommer istället att säljas på auktion. Det finns en pågående tillverkning vi måste slutföra, men sedan blir det auktion på alltsammans.

- Ägarna av NC-Plast i Västervik har kämpat väl men när alla jobb från Storebro och Nimbus plötsligt uteblev fanns det tyvärr inte mycket att göra för dem. Dessutom har ju Storebro nu beslutat flytta skrovtillverkningen utomlands, till Polen, säger Savin till Västervikstidningen.

Elva personer går minste om sina arbeten till följd av konkursen.
/MF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047