23948sdkhjf

Robotbeståndet växer snabbt

Den globala försäljningen av industrirobotar slår alla rekord i år, med en ökning på hela 18 procent. I slutet av år 2014 räknar man med att det kommer att finnas i storleksordningen 1,3 miljoner robotar i aktiv drift i fabrikerna världen över.
I år beräknas nytillskottet handla om cirka 140 000 enheter. Detta visar en studie som nyligen offentliggjordes av IFR (International Federation of Robotics).
Vidare fastslås att Kina kommer att toppa robotstatistiken senast år 2014 . Investeringarna i Japan kommer att ta fart som en effekt av återuppbyggnaden. Sydkorea däremot kommer att öka marginellt, som en effekt av de enorma investeringar som gjorts under förra året.
Hotbilden mot den positiva utvecklingen kan vara komponentbrist och en ny världsomspännande lågkonjunktur. Huvudkunder kommer även i framtiden komma från fordonsindustrin och största drivkraften är införandet av nya material som kompositer och modernisering av produktionsprocesser. En ökad global efterfrågan av sol- och vindkraft kommer också att driva på den globala robotförsäljningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.427