23948sdkhjf

Arburg integrerar sexaxlig robot

Kompletta produktionsceller blir allt vanligare för att nå en optimerad högkvalitativ volymproduktion, men för att detta ska bli ekonomiskt försvarbart ställs stora krav på flexibilitet.
Ofta är sexaxliga robotsystem svårprogrammerade, men Arburg har tillsammans med Fpt Robotik utvecklat en speciallösning där användargränssnittet i företagets Selogica-styrning implementerats i ett robotsystem från Kuka. Alltså pratar Kuka robotsystem och Allrounder formsprutmaskiner samma språk.
Arburg levererar skräddarsydda och nyckelfärdiga produktionslösningar och ett exempel är en tillverkningscell för helautomatisk inkapsling av kablar. Nyckelroll i cellen har en sexaxlig robot med Selogicas användargränssnitt integrerat i sitt styrsystem, vilket passar utmärkt för komplexa automationsuppdrag som detta.
Kabelbeläggningen sker i en hydraulisk vertikal Allrounder 375V och Kukas sexaxliga robot ersätter manuell hantering och placerar de flexibla delarna i flera kaviteter i olika positioner i fyrfacksverktyget. Längden på kabelslingan kan fritt bestämmas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078