23948sdkhjf

Avgasningsystem tripplar kapaciteten

Ett helt nytt avgasningssystem med vakuum lanseras av extrudertillverkaren KraussMaffei Berstorff och systemet är i första hand avsett för företagets ZSFE dubbelskruvsextruder med sidomatning.
Denna sidoextruder används i kombination med dubbelskruvsextrudrarna i ZE UTX- och ZE UT-serierna. Den klarar att avlägsna stora luftvolymer vid bearbetning av plast med additiver.
– Det nya avgasningssystemet sätter en helt ny standard när det gäller produktivitet och kostnadseffektivitet vid kompoundering, berättar Gerhard Scheel som är ansvarig för teknikutvecklingen hos KraussMaffei Berstorff i Hannover.
Lite beroende på densiteten hos fyllmedlet så ökar kapaciteten med upp till tre gånger, jämför med sidomatare utan avgasning. Optimala applikationer är kompoundering av tillsatser som talk, trämjöl, lättviktskrita och andra högvoluminösa additiver.
Principen är enkel - utrymmet mellan partiklarna består av luft vid kompondering och genom att suga bort luften blir inblandningen effektivare. Avgasningssystemet är försett med en justerbar vakuumpump och ett speciellt ickemetalliskt nonwoven-filter som separerar alla partiklar med en storlek på cirka en my, utan att ta bort något fyllmedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079