23948sdkhjf

Läckande verktyg inget problem

Ett stopp i produktionen på grund av kylvattenläckage är oftast en stor ekonomisk förlust för en plastbearbetare. Därför försöker leverantörerna av kringutrustning ständigt att utveckla produkter som kan höja säkerheten och minska den ekonomiska förlusten i produktionen.
Vid kylvattenläckage skadas både formverktyg, tillverkade produkter och i värsta fall formsprutmaskinen. Formverktyget måste demonteras direkt och skickas på reparation, varvid hela produktionen ligger nere under timmar, ibland upp till flera dagar. Detta kostar naturligtvis pengar.
Rafo AB i Mariestad berättar att schweiziska Tool-Temp utvecklat den unika nyheten TT-71 VAC, som är ett aggregat avsett att används vid läckande kylvattenkretsar. Med hjälp av detta kan man fortsätta producera, trots kylvattenläckage.
Det nya aggregatet cirkulerar kylvattnet med hjälp av vakuum. Det höga vakuumtrycket på pumpen förhindrar att vatten läcker ut. Den luft som sugs in via läckan separeras automatiskt i aggregatet. Man har valt att använda vakuumsug för att minimera eller eliminera läckage i verktyg från sprickor, tätningar, defekta kontakter och läckande kylslangar.
Framför allt är det tillverkare av tunnväggigt material som har stor nytta av TT-71 VAC. Tillverkningen kräver stora mängder kylvatten, som på bara några sekunder ska kyla ned de tillverkade produkterna. Och här blir det snabbt stora skador vid läckande kylvattenkretsar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047