23948sdkhjf

Mobilt sexaxlig robotsystem

Ett flyttbart sexaxliga robotsystem med skydd och andra kringutrustningar har lanseradat av Arburg.
Tanken är att modulen snabbt och enkelt ska kunna flyttas runt mellan de olika formsprutmaskinerna och på så sätt alltid vara placerad där den behövs som bäst. På så sätt trimmas driftsbetingelserna och ger en slimmad produktionslösning och ett optimerat flöde.
Grundbulten i detta mobila sexaxliga system är ett helt vanligt gränssnitt som ger en enkel programmering. På så sätt kan Kukas robotsystem integreras i Selogica-styrningen. Operatören knappar själv in alla rörelsesekvenser och funktioner. Modulen är standardiserad och gripdonen kan enkelt bytas ut.
En viktig finess med det nya konceptet är att modulen lätt kan förflyttas till annan plastbearbetningsmaskin vid längre stopp, exempelvis driftstörningar i produktionen. Det är bara att docka in den i nästa maskin vid behov.
Centralt lagrade underprogram nås enkelt och det är bara formverktygsrelaterade data som måste ställas in igen. Den stora frihetsgraden hos systemet erbjuder uppenbara fördelar och ger nya möjligheter till avancerade efterbearbetningssteg. Plötsligt är ett avancerat robotsystem universellt och passar en rad olika produktionsceller där uppgifterna kan varieras nästan i det oändliga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109