23948sdkhjf

Bakplåt av LCP fick pris

Tyska tillverkaren Klaus-Kunststofftechnik har mottagit ett innovationspris för sin bakplåt med dubbelhjärtan. Plåten är tillverkad av Ticonas flytande kristallpolymer, Vectra LCP T.rex, som sedan en tid tillbaka finns som extruderingskvalitet.
Ticona ser stora tillväxtmöjligheter för materialet just inom köks- och livsmedelsindustrin. Materialet har en användningstemperatur på upp emot 280 grader Celcius och kan därför användas till applikationer som ställer krav på en hög temperaturtålighet. Lågtemperaturegenskaperna är också goda. Därför kan materialet även användas för applikationer i sträng kyla. Tillika kan materialet utsättas för mikrovågor.

Den höga temperaturtåligheten gör att det fungerar som metallersättning i olika matförberedande applikationer. Fördelen är att mat inte fastnar lika lätt på en yta av LCP, att polymeren är lättare att rengöra och att den på kortare tid kan värmas upp och kylas ner än metall. Dessutom bullrar den mindre, och har en lägre vikten.

Idag används företagets mineralfyllda LCP T.rex i produkter som bakplåtar, vakuumformade filmer och ihåliga element. Ofyllda kvaliteter finns även för filmer och fibrer.

Hjärtformad ugnsform av LCP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064