23948sdkhjf

Även LTH på plastbesök

Vakuumformaren Sematron och formsprutaren Tojos Plast i Malmö fick igår besök av en större grupp teknologer från Lunds Tekniska Högskola. De blivande civilingenjörerna läser en ny kurs i konstruktion med termoplaster.
Kursen vänder sig till framtidens konstruktörer och tekniska designers inom det maskintekniska programmet. Bakom satsningen står professor Robert Bjärnemo på Maskinkonstruktion / Institutionen för Designvetenskap och Polymercentrum i Gislaved, med Ulf Bruder i spetsen.
Kursen täcker allt från mer grundläggande materialkännedom till konstruktion ur ett plasttekniskt perspektiv. Projektarbetet är en direkt tillämpning av allt det man lärt sig under kursen – från materialval och val av produktionsteknik till kostnadsanalys. Uppdraget denna gång är att ta fram ett sekundärt oljefilter till bil.
Dessutom har de nästan färdiga civilingenjörerna nu fått möjlighet att se olika typer av skarp produktion, från prototyp till långserier och från medicintekniska produkter till enkla massprodukter med hög andel returmaterial.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188