23948sdkhjf

Clariants nya biotillsatser

Ett nytt sortiment av masterbatch har utvecklats av Clariant för att passa de nya biobaserade plasterna som används allt mer.
Viktiga egenskaper hos tillsatserna är komposterbarhet och ekotoxicitet, plus att de måste harmoniera med europeisk och amerikansk standard, inklusive EN 13432:2000.
De nya masterbatcherna innehåller additiver och pigment som inte härstammar från naturen och är både mer process- och ljusstabila än rena naturprodukter. Över 80 pigment kommer att finnas tillgängligt, vilket innebär att ett stort antal färgmasterbatch kommer att erbjudas under Clariants varumärke Renol för komposterbara ändamål. Cesa- komposterbara additivmasterbatch kommer att innehålla UV-stabilisator och antioxidanter.
Clariant är också i slutfasen på produktutvecklingen inför den så efterlängtade OK Compost-certifieringen som bara godkänner färgtillsatser och additiver som passerat mycket hårda toxicitetstester. Dessa ska användas i bärarmaterial av biobaserad plast och passar utmärkt till förpackningsändamål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063