23948sdkhjf

Nytt lackeringskoncept för plast

Malmöföretaget Contech AB har förvärvat inkråmet i Magu Automation AB. Koncernen byter namn till Magu E-Systems AB och lanserar ett nytt teknikkoncept för ytbehandling.
Contech har beslutat att expandera inom ytbeläggning av plast och metall med hjälp av nya teknologier och system. Magu har i många år verkat på den globala marknaden för automation och tillverkning/installation av lackeringsutrustning.
I förvärvet ingår ett internationellt patent och utrustningen ”Surface Coating Device”, som är en mobil enhet för lackering i inert atmosfär. Likaså har utvecklingsprojektet CleanCoat förvärvats, som bygger på en metod för ytnmodifiering och rening av ytor före beläggning. Projektet drivs i samarbete med universitet och ProEnviro. Teknikutvecklingen har skett på Chalmers och Lunds tekniska högskola och väckt internationell uppmärksamhet.
Lansering sker i form av ett nytt koncept som fått namnet E-Systems, och det organiseras som ett affärsområde i koncernen som även passar på att byta namn till Magu E-Systems.
Contech satsar även på att bygga ett nytt tekniskt centrum för kundanpassning, verifiering och utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062