23948sdkhjf

Braskem blir Amerika-etta

Efter köpet av konkurrenten Quattor blir brasilianska Braskem den amerikanska kontinentens största plastproducent och nummer åtta i världen. Sammanlagt får Braskem en produktionskapacitet på 5,51 miljoner ton plast.
Köpet av likaledes brasilianska Quattor är en del i en storsatsning från Braskem att bli en av världen fem största plastproducenter. I och med köpet blir det brasilianska bolaget störst på den amerikanska kontinenten och passerar därmed storspelare som Exxon Mobil och Dow Chemical.
Sammanlagt får Braskem en produktionskapacitet på 5,51 miljoner ton plast per år, fördelat på 3,04 miljoner ton polyeten, 1,97 ton polypropen och 510 000 ton PVC per år.
Det kan jämföras med Exxon Mobils sammanlagda kapacitet på 5,31 miljoner ton och Dow Chemicals 4,83 miljoner ton per år.
Enligt Braskems koncernchef Bernardo Gradin innebär köpet av Quattor ett steg i en storsatsning på att bli en av världens största plastproducenter.
– Sammanslagningen kommer att leda till att vi skapar många nya jobb inom den petrokemiska industrin – särskilt inom plastsektorn, säger han i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078