23948sdkhjf

Greif storhandlar igen

Den amerikanska industriförpackningskoncernen Greif, som nyligen köpte svenska Hannells, är på väg att göra ännu ett stort förvärv i Europa. Den här gången är det tyska Storsack som sannolikt blir amerikanskägt.
Greif har lämnat in en ansökan till de tyska kartellmyndigheterna om ett övertagande av Storsack, som är världens största tillverkare av semibulkbehållare (IBC), eller storsäckar i dagligt tal.
Några närmare detaljer om affären har ännu inte offentliggjorts men de tyska myndigheterna har givit klartecken och förvärvet väntas bli klart under februari.
Så sent som i november förra året förvärvade Greif svenska Hannells, som bland annat tillverkar containrar och tunnor av plast. Sväljer Greif även Storsack blir bolaget det i särklass största i Europa på semibulkförpackningar.
Tyska Storsack rankar sig själva som världens största tillverkare av storsäckar. Bolaget har genom åren köpt upp tillverkare som Haberl, Eurea, Mulox, Rosenlew och Dorton. Idag har Storsack drygt 3 000 anställda vid 18 fabriker och omsättningen är cirka 160 miljoner euro.
Greif å sin sida har 8 200 anställda vid mer än 200 fabriker. Omsättningen är 2,8 miljarder dollar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063