23948sdkhjf

Ny fabrik för termoformning etableras i Danmark

Amerikanska Prent, som är specialiserat på tillverkning av termoformade plastförpackningar för elektronik- och medicinindustrin, etablerar sin första fabrik i Europa i Danmark.
Det är en omfattande satsning som Prent, som har sitt huvudkontor i Wisconsin i USA, gör i Holbæk i Danmark. Förutom termoformning av plastförpackningar planerar bolaget att ha en avdelning för konstruktion och tillverkning av formverktyg, samt en avdelning för efterbearbetning.
Till en början kommer den danska fabriken att sysselsätta 20-25 personer men fullt utbyggd räknar Prent med att arbetsstyrkan ska vara omkring 100 personer.
– Den nya fabriken är högteknologisk och energieffektiv. Vi satsar på det senaste inom termoformning med sofistikerad robotteknologi i renrum, säger Prents VD Joseph Pregont i en kommentar.
Samtidigt med den danska satsningen öppnar Prent en ny fabrik i Kina. Den fabriken sysselsätter 300 personer och inom en femårsperiod räknar Prent med att verksamheten minst ska vara fördubblad. Framför allt tror man att efterfrågan från medicinindustrin kommer att öka kraftigt då allt fler tillverkare flyttar produktion av medicinsk utrustning till Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078