23948sdkhjf

HP satsar på 3D-skrivare

Världens största datortillverkare, Hewlett-Packard, ger sig nu in på marknaden för 3D-skrivare. Skrivarna ska utvecklas och tillverkas av amerikanska Stratasys men säljas under HP:s namn.
Stratasys är känt för sina 3D-skrivare under varumärken som Dimension och Fortus. Skrivarna är byggda kring Stratasys patenterade FDM-teknik, Fused Deposition Modeling, för tillverkning av modeller i plast.
Nu har Minneapolis-baserade Stratasys skrivit ett avtal med skrivarjätten HP om att utveckla och tillverka en helt ny serie 3D-skrivare som bygger på FDM-tekniken och som ska säljas under HP:s varumärke, rapporterar Cadtorget. Lanseringen ska ske i några utvalda länder under året. Så småningom ska dock skrivarna ingå i HP:s produktportfölj över hela världen.
– Jag tror att tiden är mogen för 3D-skrivarna att bli allmägods, säger Stratasys VD Scott Crump i en kommentar till överenskommelsen.
– Vi är också övertygade om att HP, med sina enorma försäljnings- och distributionskanaler, och Stratasys, med vår FDM-teknik, är en perfekt kombination för att sprida användningen av 3D-skrivare i världen”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094