23948sdkhjf

Sveico säljs till Finland

Det finska plastföretaget Orthex köper Sveico AB i Gnosjö. Bolagen kommer att fusioneras till en av Nordens största tillverkare av hushållsprodukter av plast.
Tillsammans får Orthex och Sveico, som är ungefär lika stora, en omsättning på drygt 250 miljoner kronor och lite över 130 anställda.
– Sammanslagningen av Sveico och Orthex för med sig många intressanta möjligheter i Sverige och Finland så väl som i de andra nordiska länderna. Bolagens produktportföljer och marknadstäckning kompletterar varandra väl. Affären har enbart positiva konsekvenser för kunderna och de anställda i Sveico och Orthex, säger Orthex nuvarande VD direktör Kari Kallonen i en kommentar.
Till ny VD för den fusionerade verksamheten har Alexander Roseniview utsetts. Han har tidigare varit VD för Colgate-Palmoliv i Finland.
Orthex har producerat plastprodukter för den nordiska marknaden sedan 1956 och är det ledande varumärket inom hushållsplastprodukter i Finland. År 2009 inledde bolaget, initierat av den nya huvudägaren Intera Equity Partners, en tillväxt- och internationaliseringsstrategi. Sveico, med huvudkontor i Gnosjö och en enhet i Västerås, har försett den nordiska marknaden med köksredskap sedan 1914.
Med köpet följer varumärkena Sveico, Gastro Max och Kökskungen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079