23948sdkhjf

Svenskdansk verktygsfusion

De båda verktygskomponentleverantörerna N Helldin AB Sverige och HCT Tool A/S i Danmark går samman till en ny svenskdansk leverantör av verktygskomponenter och produkter till den plastproducerande industrin.
Vid årsskiftet slogs de båda bolagen N Helldin AB och HCT Tool A/S samman.
– Därmed stärks och expanderas vår position som marknadsledare i Skandinavien av såväl verktygskomponenter och produkter till den plastproducerande industrin, skriver bolagen i ett gemensamt pressmeddelande.
HCT Tool A/S har sedan 1949 varit leverantör av verktygskomponenter och kopplingssystem till den plastproducerande industrin, och har genom åren också haft en kundkrets i Sverige.
Personal och säljkontor i Skara fortsätter nu som regionalt säljkontor, som tidigare med kundservice, sälj- och rådgivning. I Danmark tillförs en rad nya agenturer som Heatlock varmkanalsystem och Priamus processtyrning. I Sverige lanseras en ny webbportal, www.mouldshop.se, som en ”one stop shop” där målgruppen är plast- och verktygsindustrin. Därtill kommer en rad nya produktkategorier som kopplingar, underhållsprodukter och normdelar till verktygsframställning.
Lager och logistik centraliseras och utökas ytterligare. Framöver omfattar detta dagliga leveranser från ett centrallager med mer än 20 000 olika artiklar i Danmark och Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062