23948sdkhjf

Sicomp i samarbete om fartygsutveckling

Kompositinstitutet Swerea Sicomp och tyska Center of Maritime Technologies (CMT) ska samarbeta inom forskning, utveckling och innovationer inom fartygssektorn.
Swerea Sicomp och det i Hamburg baserade CMT har ingått ett avtal att utforska nya möjligheter för forsknings- och utvecklingsprojekt inom fartygssektorn.
– Vi deltar redan nu i gemensamma EU-projekt som De-Light Transport och EU-CargoXpress där vi kan se en stor potential för nya projekt och praktiska applikationer för lättviktslösningar inom fartygsindustrin, säger Frank Roland, VD för CMT.
– Med CMT:s utbredda nätverk och Swerea Sicomps expertis inom kompositområdet ser vi stora möjligheter att gemensamt söka nya applikationer för lätta och hållbara konstruktioner med stor potential till vikts- och energibesparingar, säger Hans Hansson, VD för Swerea Sicomp.
Swerea Sicomp i Piteå har lång erfarenhet av arbete med avancerade kompositstrukturer, bland annat mot den marina sektorn med processutveckling och design av strukturella komponenter.
CMT:s kärnkompetens ligger i att förbereda, planera och koordinera forsknings- och utvecklingsprojekt för den marina sektorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094