23948sdkhjf

Försäljningsrekord i lågkonjunkturen

Medan stora delar av den plastmaskintillverkande industrin går på knäna finns det de som slår försäljningsrekord. Orderingången för världens största tillverkare av maskiner för orienterad plastfilm, tyska Brückner, ökade med 50 procent för 2009.
Det är framför allt den kinesiska marknaden som fått Brückner Maschinenbau GmbH & Co i tyska Siegsdorf att gå på högvarv ett år när de flesta plastmaskintillverkare knappt gått på halvfart. Jämfört med 2008 ökade orderingången med 50 procent och någon avmattning för kommande år är inte i sikte, konstaterar bolaget nöjt i ett pressmeddelande. Redan nu står det klart att 2010 blir ännu bättre än 2009.
Framför allt är det beställningar från Kina som håller igång affärerna. De kinesiska plastfilmtillverkarna investerar just nu stort med stöd från den kinesiska regeringen.
Dessutom har orderingången från filmtillverkare Europa, Sydamerika, Indonesien och Taiwan också varit god, konstaterar Brückner.
Enligt Brückners försäljningschef, Ludwig Eckart, beror den ökade orderingången också på att företagets snabba teknikutveckling. Bland annat har man under året levererat flera linjer för biaxiellt orienterad polypropenfilm (BOPP) med produktionshastigheter upp mot 500 meter per minut.
Förutom utrustning för tillverkning av BOPP producerar Brückner maskiner för orienterad PET-, polyamid-, polystyren- och polyetenfilm. Företaget omsätter 415 miljoner euro och har 1 320 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094