23948sdkhjf

Stella Plastic gör jätteförvärv i Danmark

Nordstjernan AB köper danska Rosti Technical Plastics A/S (RTP) genom sitt dotterbolag Stella Plastic AB. Stella och RTP slås samman och får namnet Rosti med huvudkontor i Köpenhamn.
RTP tillverkar formsprutade plastprodukter för en rad olika branscher. RTP:s omsättning för de senaste tolv månaderna uppgick till 112 miljoner euro. RTP har tillverkning i Kina, Indien, Nederländerna, Polen och Skottland.
VD för det nya bolaget blir Börje Vernet som idag är VD för Stella. Företaget får en omsättning på mer än 150 miljoner euro och cirka 1 800 anställda.
Nordstjernan har även option på att köpa Rostis amerikanska verksamhet.
Stella (tidigare GP Plastic) tillverkar formsprutade plastdetaljer huvudsakligen för livsmedelsindustrin. Stellas omsättning för de senaste tolv månaderna uppgick till 42 miljoner euro. Bolaget bedriver produktion i Tyskland och Sverige.
Säljare av RTP är Rosti A/S som ingår i koncernen A P Møller–Mærsk där flera rederier, olje-, logistik- och detaljhandelsföretag ingår. Under de senaste åren har A P Møller–Mærsk valt att avyttra de industriföretag som inte ingår i koncernens kärnverksamhet, som är rederi- och energiverksamhet.
– Till de flesta av Nordstjernans innehav letar vi efter kompletterande förvärv och vi är glada över att ha hittat RTP till vårt företag Stella. Vi satsar även fortsättningsvis på att erbjuda företagets kunder plastdetaljer av hög kvalitet och hoppas kunna få verksamheten att växa ytterligare framöver, säger Tomas Billing, VD för Nordstjernan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094