23948sdkhjf

Borealis ser över verksamhet inom rotationsgjutning

Borealis håller på att se över sin verksamhet inom rotationsgjutning. Bland tänkbara åtgärder finns försäljning eller nedläggning.
Plastjätten Borealis är en av de största leverantörerna av plast till rotationsgjutningsindustrin. Tidigare hade man så mycket som 40 procent av marknaden men andelen har förmodligen minskat då bolaget på senare år satsat på specialapplikationer.
Enligt uppgifter till European Plastics News är Borealis nu på väg att se över hela sin verksamhet inom rotationsgjutning. Huvudorsaken är beslutet ett lägga ner produktionen av HD-polyeten i Belgien, eftersom många rotationsgjutningsprodukter tillverkas där.
Till EPN säger Borealis marknadschef Tarmo Raudsepp att just rotationsgjutning har drabbats hårt av lågkonjunkturen men att marknadsutsikterna på längre sikt ändå är goda.
Enligt Raudsepp överväger Borealis nu alla tänkbara alternativ för rotationsgjutningsverksamheten, däribland försäljning, sammanslagning med någon partner eller omstrukturering, d v s nedläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083