23948sdkhjf

Borealis storsatsar på forskning

Borealis har öppnat ett nytt huvudkontor för forskning och utveckling i Linz i Österrike. Det nya s k innovationscentret innebär en investering på drygt en halv miljard kronor.
Bygget av det nya centret Innovation Headquarters, som blir Borealis huvudkontor för innovation och forskning, har tagit 1,5 år och kostat omkring 50 miljoner euro, närmare en halv miljard kronor. Omkring 350 anställda från 30 länder jobbar med forskning, produktutveckling och försäljning vid det nya centret.
Omkring 100 nya anställda inom forskning och utveckling har anställts vid det nya centret, för att komplettera de omkring 1 100 anställda som redan jobbar på Borealis i Linz.
– Plast är ett framtidsmaterial, och med en global produktion på 245 miljoner ton om året är det en riktig tillväxtsektor, säger Borealis styrelseordförande Gerhard Roiss i en kommentar.
Han berättar också att Borealis etablerat ett nära samarbete med akademin genom att sponsra plastingenjörsprogrammet vid Johannes Kepler University i Linz. Detta för att täcka det växande behovet av kompetenta specialister och forskare. Programmet har 100 nya studenter läsåret 2009/2010, varav Borealis skryter med att 25 procent är kvinnor.
– Linz kommer att positionera sig som ett attraktivt ställe för internationell expertis inom forskning och utveckling.
Centret är fullproppat med analys-, labb- och processutvecklingsutrustning. Där finns även ett nytt högteknologiskt polymerisationslabb, för att utveckla, tillverka och analysera nya plastprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081