23948sdkhjf

Kompositsadeln i konkurs

Sadeltillverkaren Linear AB, som utvecklat den första hästsadeln av kolfiberkompositer och plast, har på egen begäran försatts i konkurs. Rättigheterna till sadeln är nu till salu.
Den ridsadel som Linear AB i Västervik har utvecklat har väckt stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands. Bland annat var sadeln nominerad till Plastforums utvecklingstävling Plastovationer 2007.
Sadeln är unik i sitt slag med en stomme av kolfiberkomposit och detaljer av polyuretan. Konstruktionen gör sadeln mycket tunn och lätt samtidigt tillverkningen kan göras mycket exakt.
Någon mer omfattande tillverkning har det dock inte blivit. Våren 2008 hade företaget ekonomiska problem och verksamheten låg nere under en period. Projektet har också kantats av tekniska svårigheter.
– Våra leverantörer höll tyvärr inte måttet. Vi var inte nöjda med sadelns kvalitet. Det tog mer tid och kostade mer pengar än vi trodde att få tillräcklig kvalitet på vår sadel, säger Linears styrelseledamot Yngve Kihlström till Västerviks-Tidningen.
En konkursförvaltare, som nu tar över verksamheten, ska bland annat försöka sälja uppfinningen och rättigheterna till sadeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062