23948sdkhjf

Uppåt också för Wacker

Det går allt bättre för den europeiska plastproducerande industrin. Även Wacker Chemie redovisar kraftigt förbättrat resultat för tredje kvartalet i år. Detta trots att bolaget hade höga engångskostnader.
Wacker Chemie AG redovisade en stark omsättning och resultatökning på kvartalsbasis för perioden juli till september 2009. Omsättningen uppgick till 986,5 miljoner euro, främst tack vare ökade volymer.
Omsättningen för den Münchenbaserade plast- och kemikoncernen var visserligen 15 procent lägre än för ett år sedan, men hade ökat med 7 procent jämfört med andra kvartalet 2009. Bakom detta låg en gynnsammare valutakurs, samtidigt som de lägre priserna gav ett försämrat affärsresultat.
Trots att koncernen drabbats av en investeringsförlust på 51,9 miljoner euro på grund av att man lämnade det tidigare samarbetsbolaget (joint venture) Wacker Schott Solar redovisade man ett rörelseresultat före räntor, skatter, avskrivningar och amorteringar på 184,0 miljoner euro.
Vinstmarginalen låg på 18,7 procent. Utan den engångseffekt som är en följd av att man lämnade Wacker Schott Solar skulle koncernens vinstmarginal för tredje kvartalet ha varit 23,9 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063