23948sdkhjf

NPE flyttar till Florida

Den amerikanska plastmässan NPE kommer att flyttas från Chicago till Orlando i Florida. Bakom beslutet finns ett stort missnöje från utställarna över höga kostnader och besvärliga fackliga organisationer i Chicago.
Plastmässan NPE är en av de tre stora i världen. Mässan brukar rankas som nummer två efter den tyska K-mässan. På den amerikanska kontinenten är den i särklass störst.
Efter senaste NPE i Chicago tidigare i år kom stark kritik från många utställare över höga kostnader och olika svårbegripliga regler knutna till mässlokalerna McCormick Place. Efter det har mässarrangören, The Society of the Plastics Industry (SPI), fört diskussioner med mässan i Chicago och med andra alternativa mässorter.
Resultatet är att NPE 2012 och 2015 arrangeras i Orlando i Florida. Enligt SPI kommer plastindustrin att spara runt 20 miljoner dollar på flytten.
– Jag inser att det är en stor förändring för en mässa som de 14 senaste gångerna haft Chicago som hem. Men 2009 är ett år av förändringar och att flytta mässan till Orlando kan hjälpa till att stimulera vår industris återhämtning, säger SPI-chefen Bill Carteaux till facktidningen Plastics News.
Första NPE i Orlando kommer att hållas den 1-5 april 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047