23948sdkhjf

Superfos säljer USA-verksamheten

Superfos säljer sin verksamhet i USA, Superfos Packaging Inc, till en av världens största tillverkare av plastförpackningar, Berry Plastics Corporation.
Det svenska investmentbolaget Ratos förvärvade tillsammans med IK Investment Partners Superfos 1999 i ett utköp från danska börsen. Under de följande åren vidtogs ett flertal åtgärder för att renodla strukturen och verksamheten fokuserades till formsprutade plastförpackningar. Idag utvecklar, producerar och säljer Superfos formsprutade förpackningar till livsmedels-, färg- och kemiindustrin i 18 länder.
Superfos verksamhet i USA startade 1986 och har idag cirka 200 anställda med en omsättning 2008 på 46,8 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 10 procent av Superfos totala försäljning. Över 90 procent av verksamheten finns i Europa.
– Vi har vår största marknad i Europa och vi ser betydande framtida tillväxtmöjligheter. Därför är det ett logiskt steg att nu avyttra den amerikanska verksamheten för att fokusera på att ytterligare utveckla vår verksamhet i Europa, säger Superfos VD Hans Pettersson.
Affären förväntas slutföras senast i mitten av februari 2010 och är villkorad av vissa förbehåll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062