23948sdkhjf

Autoliv köper del av Delphi

Svenska Autoliv har ingått avtal om att förvärva Delphis nordamerikanska verksamheter inom krockkuddar, säkerhetsbälten och bilrattar.
Tidigare i år meddelade Delphi att företaget planerade att dra sig ur bilsäkerhetsbranschen före utgången av 2009. Det avtal som nu ingåtts innebär att Autoliv kommer att överta Delphis anläggning för bilrattar i Mexico, som är en av de ledande rattfabrikern i världen.
Avtalet innebär också att Delphis nordamerikanska krockkudde- och bältestillverkning övertas av Autoliv, där dessa verksamheter kommer att kunna inlemmas i Autolivs nuvarande fabriker. Det innebär att Autoliv övertar Delphis leveranser i Nordamerika av krockkuddar, säkerhetsbälten och bilrattar till General Motors, Hyundai, Ford, Daimler och Navistar. De övertagna verksamheterna beräknas öka Autolivs försäljning nästa år med cirka 125 miljoner dollar.
– Vi är mycket nöjda med denna expansion, framför allt att vi får möjlighet att förstärka vårt kunnande och vår tillverkning i Nordamerika av kompletta bilrattar. Eftersom våra egna krockkuddefabriker och bältesfabriker redan levererar till de kunder som haft Delphi som leverantör bör det gå relativt smärtfritt att integrera de nya verksamheterna i vår organisation, säger Autolivs VD och koncernchef Jan Carlson i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063