23948sdkhjf

Hannells sålt till amerikansk jätte

Hannells, med huvudkontor i Falkenberg, har sålt samtliga aktier till industriförpackningskoncernen Greif. All förpackningsverksamhet i Sverige, Norge och Danmark tas över av det amerikanska jättebolaget.
I ett meddelande till företagets affärskontakter skriver delägaren Patrik Hannell att det är globaliseringen av marknaden som lett till att villkoren förändrats. Under åren har många av Hannells kunder köpts upp av globala koncerner.
Försäljningen beskrivs av Hannell som ”ett naturligt, om än vemodigt, steg i utvecklingen” och företaget tror att affären kommer att gynna såväl kunder, anställda som leverantörer.
Familjeföretaget Hannells, som har funnits i 50 år, tillverkar industriförpackningar som containrar av plast, plåtfat och tunnor av plast, bland annat för lagring och transport av farligt gods. Företaget har 225 anställda i Falkenberg, Örnsköldsvik, i danska Herning och i Fredrikstad i Norge.
Greif, med huvudkontor i Ohio i USA, är världens största företag inom industriförpackningar och tillverkar förpackningar av plast, stål och wellpapp. Koncernen har 9 600 anställda fördelade på över 200 fabriker i 47 länder.
I en kommentar till affären, där köpesumman ännu inte har offentliggjorts, säger Greifs koncernchef Michael J Gasser:
– Hannells erbjöd en idealisk möjlighet i regionen och passar väl in i vår etablerade strategi för tillväxt genom selektiva förvärv. Vi förväntar oss att deras tekniska kunnande om plaster, imponerande produktionsförmåga och målinriktade geografiska inriktning blir en stor tillgång för Greif.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062