23948sdkhjf

6 av 13 tvingas lämna Sabic i Norden

Saudiarabiska plast- och petrokemijätten Sabic har tagit beslut om en omstrukturering av verksamheten inom SABIC Innovative Plastics. Följden blir att sex av bolagets totalt tretton anställda i Norden får gå.
Konsekvensen av den nya struktur som införes från januari 2009 är att drygt tvåhundra av Sabic Innovative Plastics totalt drygt 2.500 personer i Europa kommer att tvingas lämna bolaget under våren. Uppsägningen gäller personer inom försäljning, marknadsföring, teknisk support samt produkt- och applikationsutveckling. För verksamheten i Norden innebär det att sex av bolagets totalt tretton anställda får gå. Svante Andersson är VD för Sabic Innovative Plastics i Norden och en av de sex som tvingas lämna bolaget.
-Detta är resultatet av det strukturarbete som pågått inom Sabic Innovative Plastics de senaste åtta månaderna. De höga råmaterialpriserna, den vikande marknaden och den hela tiden ökande konkurrensen har drivit fram dessa åtgärder, säger Svante Andersson till Plastforum och tillägger att den nya strukturen skall garantera lägre kostnader och skapa långsiktig lönsamhet för bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11