23948sdkhjf

Ny extruderserie från Norolex

Norolex AB i Ödåkra har lanserat en ny extruderserie, som fått namnet Utilis. Det är en komplett allroundmaskin som kan användas för de allra flesta extruderuppdrag. Den nya maskinen kommer att finnas med skruvdiametrar på 45, 60 och 75 millimeter och instegsmodellerna har L/D-förhållandet 25:1. Norolex har tagit fram maskinserien för att möta konkurrensen från lågprisfabrikat.
-Samtidigt vill vi även visa att det går att köpa svensktillverkade maskiner till ett konkurrenskraftigt pris, säger Stephan Noresson på Norolex. Vi har skalat bort allt som inte tillför något varaktigt värde för produktionen. Detta innebär till exempel att funktioner som används sällan har tagits bort.
-Likaså har konstruktionen gjorts så att antalet bearbetade detaljer och komponenter begränsats för att hålla tillverkningskostnaden nere – utan att för den skull kompromissa med kvaliteten. Vi har valt en konstruktion där motorn ligger under skruvröret och får på detta sätt en mycket kort och kompakt maskin.
Norolex har sedan tidigare ytterligare två extruderserier: robusta Novus med skruvdiametrar från 18-130 millimeter och den korta maskinen Brevis med en mängd olika tillval och skruvdiametrar på 30-90 millimeter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078