23948sdkhjf

Snabbare fyllning av flytande gods

Kemi- och plastindustrin är en industrigrupp där hastighet och effektivitet har hög prioritet. Det gäller inte bara för tillverkning, utan även transporten av produkterna.
Bayer MaterialScience har utvecklat ett logistiksystem för lastning av polyoler i lastbilstankers, som innebär att chauffören själv kan utföra lastningen.
Polyoler är en grupp produkter som innehåller en rad individuella typer och kvaliteter. De används som råmaterial vid tillverkning av styva och flexibla polyuretanskum. Tidigare har lastningen legat på produktionspersonalen för att säkerställa att en sammanblandning av produkterna inte sker. Det nya systemet är så sofistikerat att det är omöjligt att fylla tankern med fel produkt. Vid fyllning får chauffören de vanliga godsdokumenten. Bilen vägs och vikten dokumenteras. Föraren kör sedan till laststationen där han navigeras med hjälp av en videokamera. När dokumenten kontrollerats får föraren ett chipkort som han aktiverar vid den avsedda dockningsstationen. Fyllningsprocessen följs via en display. När fyllningen är avslutad lyfts en laddningsbom så att bilen kan vägas och dokumenten frisläppas.

Införandet av logistiksystemet har varit så framgångsrikt att Bayer MaterialScience överväger att införa liknande system vid andra produktionsanläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078