23948sdkhjf

Bayer satsar på högupplösta hologram

Bayer MaterialScience har inlett ett samarbete med Ultimate Holographic Reporductions för att utveckla och kommersialisera högupplösta holografiska bilder i färg. Bayers bidrag i utvecklingsarbetet handlar om färgkänsliga polymerer.
Färghologram har många möjliga användningsområden, bland annat inom reklam- och underhållningsindustrin, men även när det gäller förpackningar. Problemet har ofta varit att det saknats möjligheter för massproduktion på grund av materialbegränsningar.
David Jurbergs, som ansvarar för utveckling av holografiska tillämpningar vid Bayer MaterialScience, säger i ett pressmeddelande att samarbetet med UHR innebär att man nu arbetar med en av världens ledande utvecklare av fullfärgshologram.
Peter Vivona, viceordförande och ansvarig för försäljning hos UHR berättar att de ljuskänsliga polymererna från Bayer kommer att de företaget möjlighet att tillverka hologram i industriell skala, samtidigt som man inte gör avkall på kvaliteten.
Fördelerna med de nya ljuskänsliga filmerna från Bayer MaterialScience jämfört med andra holografiska material är enligt tillverkaren att de är lättbearbetade och hållbara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174