23948sdkhjf

Avstannat byggande drabbar rörtillverkare

Minskat byggande och inställda infrastruktursatsningar drabbar bland annat den rörtillverkande delen av plastbranschen. Efter några goda år, som drivits bland annat av den tyska och östeuropeiska marknaden, väntar nu svårare tider.
Det skriver AMI, Applied Market Information, i en rapport om läget hos de femtio största, europeiska tillverkarna av plaströr.
Den ledande aktören på marknaden, nederländska Wavin, har stärkt postionen genom flera förvärv. Bland annat turkiska Pilsa Plastic som förväntas ge företaget fördelar på Balkan och i Mellanöstern.
Den största förändringen enligt AMI är Uponor. Även om företaget har halkat ur topp-tio mätt i volym så tillhör Uponor en av de marknadsledande sett till värde. Anledningen är det fokus som företaget har lagt på produktion mot bostadsmarknaden.
Totalt beräknas rörtillverkningen förbruka tre miljoner ton polymerer, eller omkring åtta procent av den europeiska efterfrågan på termoplaster.
Europas tio största plaströrstillverkare (Källa: AMI)PlaceringFöretagHuvudkontor1WavinNederländerna2PipelifeÖsterrike3Plasticos FerroSpanien4AlphacanFrankrike5Tessenderlo GroupBelgien6UralitaSpanien7RehauTyskland8System Group (Boscarini)Italien9PolypipeStorbritannien10AliaxisBelgien

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078