23948sdkhjf

Svenska Mässan lanserar nytt möteskoncept

Svenska Mässan i Göteborg lanserar Material Fusion under mässorna Scanplast, Konstruktion & Design och Electronix. Tanken är att industri och design ska mötas i ett modernt koncept.
I en speciellt designad avdelning, Material Fusion, ställs möten mellan branscher, material och besökare i centrum. Här kommer företag inom industri och design att träffas för att inspireras av varandra.
Flera nya utställare, bland andra DuPont, har redan bestämt sig för att delta under Material Fusion. Och arrangörerna räknar med att locka en bredare publik till mässan, som arrangeras i mars 2009.
– Idag är i stort sett all produkter ett resultat av fusioner mellan olika material. Titta bara på din mobil som består av såväl plast och elektronik som av konstruktion och design. Vi vill lyfta fram den produktutveckling som sker vid fusioner av olika material och olika kunskapsområden, säger Anki Fagerström som är mässansvarig.
DuPont är ett av de större företagen som kommer att medverka under Material Fusion.
– Det här är ett väldigt spännande koncept som jag tror kommer att locka besökare med breda intressen, säger DuPonts nordiska marknadschef Orvar Otterstedt.
Under mässan planerar DuPont att visa ett nytt material, Metafuse, som kombinerar plastens formbarhet med styrkan av metall. En lansering som ligger helt i linje med det Material Fusion vill visa.
Med Material Fusion vill arrangörerna nå bland annat konstruktörer, industridesigners och produktutvecklare men även arkitekter. Bland utställarna har det mottagits positivt.
– Det är dessa personer många av utställarna vill nå för att påverka och sälja in sina produkter. Då gäller det för oss att göra en mässa som lockar dem. Utvecklingen går snabbt och vi vet av erfarenhet att det öppnar nya möjligheter när industri och design möts på ett otvunget sätt. Just det vill vi ska hända under mässan, säger Anki Fagerström.
Under mässan kommer det också att hållas ett stort antal debatter och föreläsningar i anslutning till Material Fusion. Moderator blir arkitekturjournalisten och debattören Mark Isitt.
Material Fusion med Scanplast, Konstruktion & Design och Electronix äger rum den 10-12 mars 2009 på Svenska Mässan i Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078