23948sdkhjf

Battenfeld tillbaka till Meinerzhagen

Plastmaskintillverkaren Wittmann Battenfeld planerar att bygga en utvecklings- och demonstrationsanläggning i tyska Meinerzhagen. Så sent som 2005 stängde Battenfeld sin fabrik där men planerar nu att återkomma till födelseorten.
Det var den dåvarande ägaren SMS som beslutade sig för att stänga Battenfelds fabrik i Meinerzhagen och därmed lägga ner tillverkningen av större formsprutmaskiner. All kraft skulle läggas på de lite mindre maskinerna, som produceras i Österrike.
Efter ett mellanspel med riskkapitalföretaget Adcuram Industriekapital som ägare har Battenfelds formsprutmaskinverksamhet slagits samman med det familjeägda kringutrustningsföretaget Wittmann. Enligt uttalanden från Wittmanns huvudägare Werner Wittmann ska den nya konstellationen satsa långsiktigt.
Ett led i den satsningen är att åter etablera sig i Battenfelds födelseort Meinerzhagen. Fortfarande finns det kvar viss tillverkning av reservdelar där men nu vill Wittmann Battenfeld bygga en utvecklings- och demonstrationsanläggning samt ett lager. Mark för ändamålet har redan köpts in och enligt planerna ska den nya byggnaden stå klar i juni nästa år.
Enligt Werner Wittmann finns också planer på att åter börja tillverka större formsprutor. Idag slutar utbudet vid maskiner med 10 000 kN låskraft men på lite sikt ska Battenfeld åter börja tillverka maskiner upp till 16 000 kN.
I år räknar Wittmann Battenfeld med att omsätta omkring 250 miljoner euro, varav 110 miljoner kommer från Battenfeld-verksamheten. Bolaget har 1 580 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078