23948sdkhjf

Förstärkningssystem i sprayform

Greensir är ett polyuretanbaserat tvåkomponent högdensitetsresin från italienska Sirtek S.p.a. som bygger på ny teknologi. På grund av materialets mekaniska prestanda har det visat sig vara idealiskt för förstärkning av plastprodukter.
Produkten är ren och lever upp till nya europeiska normen DM 16.01.2004. Den är återvinningsbar och avger inga cancerogena ämnen i luften vare sig under appliceringen eller senare.
PUR-materialet har en hög värme- och ljudisolerande förmåga i kombination med mycket goda mekaniska och elastiska egenskaper. Egenskaper som sammantaget ger materialet till ett fullgott alternativ som förstärkande baksidesmaterial på plastdetaljer som badkar, duschtråg och husvagnsdetaljer.
Svenska vakuumformaren Rhino Wood & Plastic Processing Sweden AB är involverat i ett projekt där de sprutar på ett skikt av det nya tvåkomponentmaterialet på baksidan av en vakuumformad detalj, i förstärkande syfte. Skiktet har för avsikt att ersätta glasfiberförstärkt epoxi. Fördelen för Rhinos räkning är att de kan själva kan påföra skiktet och blir därmed inte beroende av tredje part.
-Vi ser det hela som en kompletterande teknik som ligger i tiden, säger Rhinos VD Kenneth Hedman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094