23948sdkhjf

Oönskad plast blir kantstenar

Brittiska Revalue Technologies ska bygga en anläggning för återvinning av olika slags plaster, som inte riktigt passar in i återvinningssystemet. Plasten omvandlas till lätta men hållbara kantstenar, som används vid anläggandet av trottoarer. Drygt en miljon sådana stenar om året kommer att produceras.
Den här något ovanliga lösningen har företaget lyckats utveckla efter fyra års arbete, så att det blir lönsamt. Problemet har hittills varit att de olika polymerer som återvinns tillsammans, visserligen ofta resulterar i bra produkter, men att priset blir för högt.
Revalue Technologies, som allt sedan åttiotalets början varit ledande i Storbritannien på området, och har efter hand utvecklat tekniken att omvandla plaster som inte passar in på de fraktioner som återvinns till nya produkter.
Företaget satsar därför på att tillverka massiva och stryktåliga kantstenar av i första hand förpackningsmaterial av plast. Anläggningens kapacitet uppges bli 10 000 ton, vilket motsvarar 1,25 miljoner ”stenar” om året.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067