23948sdkhjf

Industriplast i Skellefteå får nya ägare

Ulf Andersson, Ackra Invest och JPPM Invest blir nya ägare till Industriplast i Skellefteå, via det gemensamt ägda bolaget Industriplast Invest. En mycket bra lösning enligt den tidigare ägaren Sture Grönlund.
Med nya, långsiktiga lokala ägare så kan bolaget förverkliga planer på att expandera och ge sig in på nya marknader, säger Grönlund vidare i ett pressmeddelande. I ett längre perspektiv så kan det innebära nya arbetstillfällen till Skellefteå.
Ulf Andersson, vd på Industriplast, bekräftar att en expansion finns med i planerna. Enligt Andersson vill företaget växa och ta sig in på nya marknader. Skulle de nya ägarna lyckas med det så menar han att det blir fler jobb, och att de skapas på hemmaplan eftersom det inte är aktuellt med någon flytt.
Affären genomförs via ett gemensamt bolag, Industriplast Invest AB, där Ulf Andersson äger 40 procent, Ackra Invest 30 procent och JPPM Invest 30 procent. Bolaget köper Torun som är moderbolag till Industriplast i Skellefteå och Grönlund Produktion.
Ackra Invest är ett regionalt riskkapitalbolag som företrädesvis verkar i Väster- och Norrbotten och som framförallt investerar i små- och medelstora företag. JPPM Invest AB är ett lokalt investmentbolag som ägs av Sören Marklund med barn. Bolaget investerar långsiktigt i lokalt förankrade företag med stora utvecklingsmöjligheter. Målsättningen är att förvärva och aktivt medverka för fortsatt utveckling och tillväxt.
Industriplast i Skellefteå AB har funnits i över tjugo år och arbetar med formsprutad plast. Företaget har 22 anställda och omsätter cirka 34 miljoner kronor.

Sture Grönlund, tidigare ägare av Industriplast, är nöjd med den nya lösningen. Foto: Malin Folkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062