23948sdkhjf

Nya delägare räddar Polymercentrum

Nedläggningshotade Polymercentrum i Gislaved är på väg att räddas efter det att huvudägaren IUC i Gnosjöregionen gått i konkurs. Sannolikt kommer en rad nya delägare att gå in och ge verksamheten en ny start.
Det var i höstas som IUC i Gnosjöregionen AB försattes i konkurs. Eftersom bolaget ägde 51 procent av Polymercentrum blev också denna verksamhet nedläggningshotad. I slutet av november tillsattes dock en interimsstyrelse med uppgift att försöka rädda Polymercentrum.
Den nya styrelsen ser nu ut att lyckas med sin räddningsoperation. Förutom att de kvarvarande ägarna skjutit till kapital, kommer sannolikt ett antal nya ägare att trygga verksamheten. Blir det som den nya styrelsen räknar med kommer Polymercentrum därmed att ägas av ett femtiotal företag som alla är verksamma inom plastindustrin.
Samtidigt har en kampanj inletts för att skaffa fler medlemmar till Polymercentrum. De nya medlemmarna ska bland annat lockas med en delvis ny och tydligare inriktning av verksamheten. Det nya Polymercentrum ska bli ett oberoende och neutralt kompetenscentrum dit plastföretag och andra företag med intresse för plast kan vända sig för att öka sin kompetens och därmed sin konkurrenskraft. Tanken är att Polymercentrum ska satsa på utbildning, hålla i branschträffar, skapa mötesplatser för industrin ge projektledning. En viktig del av verksamheten hoppas den nya styrelsen ska bli certifiering av operatörer, ställare etc inom plastindustrin.
– Intresset för att rädda verksamheten i Polymercentrum är stort, därför tror jag att vi har alla förutsättningar att lyckas, säger Eric Anderzon, VD för Acema Invest. Han är medlem i interimsstyrelsen och är en av dem som nu arbetar aktivt för att rekonstruera Polymercentrum.
– Jag är övertygad om att plastindustrin måste ha en oberoende och objektiv organisation för att driva gemensamma frågor och utbilda personal om vi ska kunna hävda oss mot ett allt större konkurrenshot från omvärlden. Det är därför jag har engagerat mig i den här frågan, säger han.
Den 28 januari är det bolagsstämma i Polymercentrum och då räknar interimsstyrelsen med att räddningsplanen ska vara i hamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11