23948sdkhjf

Jätteorder på RFID-taggade plastpallar

Förpackningskoncernen Arca Schoeller har landat en gigantisk order på RFID-taggade lastpallar till den amerikanska plastpallspoolen iGPS. Affären är värd omkring 9 miljarder kronor och företagets största hittills. Kontraktet kommer efter flera lyckade leveranser av plastpallar till iGPS.
Den första ordern på 100 000 pallar levererades 2006. Den följdes av en ny order samma år på en miljon pallar och i maj 2007 en på ytterligare två miljoner pallar. Nu har parterna tecknat ett femårigt kontrakt om leverans av fyra miljoner plastpallar årligen – totalt 20 miljoner pallar.
Kontraktet togs i konkurrens med ett flertal amerikanska tillverkare. Det som fällde avgörandet till Arca Schoellers fördel uppges vara företagets tekniska kompetens. I USA finns omkring 100 miljoner träpallar i retursystem och fram till 2012 ska 25 procent av dem bytas ut.
René Wolfkamp, vd för Arca Schoeller Systems säger i ett pressmeddelande att iGPS returpallsystem kommer att minska kostnaderna för transport av varor försörjningsledet och leda till en spridning av plastpallssystem över hela världen.
Plastpallarna är utrustade med passiva RFID-taggar formsprutade i plasten och har tillverkats enligt standarden för GMA (Grocery Manufacturers of America) och är UL 2335-godkända. Imperial Sugar, en av USAs ledande sockertillverkare, blir det första större företag som byter träpallar mot iGPS retupallsystem och konverterar till plastpall för merparten av sitt gods under 2008.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125