23948sdkhjf

Salzgitter köper SIG-Beverages

Den tyska stålkoncernen Salzgitter köper SIG-Beverages som tillverkar PET-flaskor från Rank Group. Därmed renodlas verksamheten i SIG till vätskekartong. Salzgitter kompletterar genom förvärvet sin satsning på plastförpackningar som påbörjades genom förvärvet av Klöckner-Werke AG, där den världsledande fyllnings- och förpackningsmaskintillverkaren KHS ingår.
Rank Group köpte förra året efter en hård budstrid med Elopak, världens näst största tillverkare av vätskekartong, schweiziska SIG. Rank Group gjorde ingen hemlighet att det var vätskekartongverksamheten man var ute efter och försäljningen av divisionen SIG-Beverages kommer därför inte som en överraskning.
Salzgitter å sin sida fattade så sent om förra året ett beslut att investera i andra industrigrenar än stålproduktion. Salzgitter är en av Europas fem ledande stålindustrier med en omsättning på omkring 10 miljarder euro och 24 000 anställda. Klöckner Werke AG med dotterbolaget KHS utgör den nya Divisionen Teknologi inom Salzgitter till vilken nu verksamheten inom SIG-Beverages fogas.
Genom förvärvet blir KHS en komplett leverantör av anläggningar och system till den dynamiska och växande teknikmarknaden för plastflaskor, heter det i pressmeddelandet. SIG-Beverages har ca 480 anställda, flertalet i Tyskland. 2007 omsatte företaget 150 miljoner euro i regionen. Företagen inom SIG-Beverages är SIG Corpoplast GmbH & Co. KG i Hamburg och SIG Asbofill GmbH i Neuss.

Parterna har kommit överens att inte tillkännage köpesumman.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065