23948sdkhjf

Kompositplanet Dreamliner försenas ytterligare

Provflygningen av Dreamliner 787, Boeings omtalade kompositplan, skjuts nu ytterligare på framtiden. Slutet av mars blir istället tidigast till sommaren. Från Boeings sida menar man att förseningen beror på att underleverantörerna inte klarar av att leverera i tid.
LÄS ÄVEN
» Boeing skjuter på leveransdatum
» Boeings testflygningar försenas
» British Airways beställer 24 kompositplan från BoeingFörseningen innebär att leverans av planet troligen inte kommer att ske förrän tidigast i början av 2009. Scott Carson, styrelseordförande och vd för Boeing Commercial Airplanes, säger i ett pressmeddelande att den grundläggande designen och teknologin hos 787 Dreamliner inte är problemet. Istället skyller han på barnsjukdomar i fabriken och hos underleverantörerna.
Den nya tidsplanen innebär enligt Carson att man nu får tid att i fabriken slutföra en del av det arbete som det från början vara tänkt att leverantörerna skulle sköta. Vad förseningen innebär finansiellt för Boeing kommer att meddelas efter att man sammanställt siffrorna för det fjärde kvartalet 2007. Det sker på ett möte den 30 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062