23948sdkhjf

Kunderna kritiska mot Vestas

Vindkraftverkstillverkaren Vestas får hård kritik från flera kunder och organisationer i Nederländerna, Tyskland och Danmark. Enligt en tysk undersökning är var femte Vestaskund på den stora tyska marknaden missnöjd.
LÄS ÄVEN
» Vestas levererar vindkraftverk till Inre Mongoliet
» Vestas flyttar jobb till MalmöI Nederländerna har det bildats särskilda hatföreningar mot Vestas skriver tidningen Dagens Industri. Men också tyska och danska kunder är missnöjda med kvalitet och service. Asbjörn Bjerre, vd för danska Vindkraftsföreningen, menar att Vestas lägger för stor vikt på att sälja kraftverk men glömmer servicen.
I en undersökning utförd av tyska Bundesverband Windenergie visar det sig att var femte Vestaskund på den tyska marknaden är missnöjd.
Men problemen har inte märkts i företagets orderböcker, både USA och Kina är intresserade av Vestas produkter. Kanske är det därför som företaget har problem, spekulerar nyhetssidan E24. Med ökad efterfrågan är det svårt att få tag på komponenter och kompetent personal.
En annan utmaning är att vindkraftverken växer snabbt i storlek. Växellådor och andra centrala delar utsätts för allt större krafter, inte minst i havsbaserade anläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063